Jednoduchý recept

Mrkev v karamelu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 20593
Kategorie: Přílohy

Ingredience

2 polévková lžíce Med včelí
500 g Mrkev kořen
40 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 157 kcal
Kilojoule 656kJ
5% Sacharidy 17 g
394% Tuky 296 g
5% Sodík 102 mg
2% Bílkoviny 1 g

Mrkev v karamelu postup přípravy receptu:

1

Očištěnou mrkev nakrájíme na tenká kolečka, vsypeme do pánve, zalijeme trochou vařící osolené vody a dusíme doměkka a do odpaření vody. Mrkev vyjmeme a necháme okapat.

2

Do pánve přidáme máslo a po rozpuštění přidáme med (nebo cukr). Vložíme okapanou mrkev a dusíme bez pokličky tak dlouho, až se utvoří karamel, který obalí mrkev. Během dušení mrkev občas zamícháme a pánví potřásáme.

3

Podáváme jako přílohu k masům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept