Mrkev v karamelu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkev v karamelu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 20593 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Med včelí |
500 g | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 5,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mrkev v karamelu postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou mrkev nakrájíme na tenká kolečka, vsypeme do pánve, zalijeme trochou vařící osolené vody a dusíme doměkka a do odpaření vody. Mrkev vyjmeme a necháme okapat. |
2 | Do pánve přidáme máslo a po rozpuštění přidáme med (nebo cukr). Vložíme okapanou mrkev a dusíme bez pokličky tak dlouho, až se utvoří karamel, který obalí mrkev. Během dušení mrkev občas zamícháme a pánví potřásáme. |
3 | Podáváme jako přílohu k masům. |