Jednoduchý recept

Mangoldové řapíky na smetaně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 20595

Ingredience

600 g Mangold
20 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 134 kcal
Kilojoule 562kJ
2% Sacharidy 8 g
14% Tuky 10 g
26% Sodík 524 mg
8% Bílkoviny 4 g

Mangoldové řapíky na smetaně postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté řapíky mangoldu nakrájíme na delší kousky, vsypeme do hrnce s vařící osolenou vodou a povaříme do poloměkka. Scedíme a necháme okapat. Potom mangold vložíme na rozehřáté máslo, zalijeme smetanou, osolíme a opepříme. Dusíme doměkka a do částečného odpaření smetany. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku.

2

Podáváme jako přílohu k masům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept