Mangoldové řapíky na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mangoldové řapíky na smetaně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20595 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
600 g | Mangold |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 26,0mg |
Draslík | 577,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,9mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 58,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mangold, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mangoldové řapíky na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté řapíky mangoldu nakrájíme na delší kousky, vsypeme do hrnce s vařící osolenou vodou a povaříme do poloměkka. Scedíme a necháme okapat. Potom mangold vložíme na rozehřáté máslo, zalijeme smetanou, osolíme a opepříme. Dusíme doměkka a do částečného odpaření smetany. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku. |
2 | Podáváme jako přílohu k masům. |