Recept

Koláčky kynuté za studena

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 190 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 20601

Ingredience

0,5 kávová lžička Citronová kůra
4 dkg Cukr vanilka
0,5 dkg Droždí
25 dkg Mouka polohrubá
7 dkg Máslo čerstvé
0,1 l Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 380 kcal
Kilojoule 1 590kJ
13% Sacharidy 46 g
24% Tuky 18 g
5% Sodík 105 mg
17% Bílkoviny 10 g

Koláčky kynuté za studena postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a citronovou kůru. Přilijeme droždí, které jsme nechali vykynout ve vlažné smetaně, 3 lžíce rozpuštěného másla, celé vejce a žloutek. Vypracujeme těsto a vložíme ho do navlhčeného ubrousku, který jsme ještě dobře vymazali máslem. Ubrousek volně zavážeme a ponoříme ho do vysokého hrnce se studenou vodou. Když se převrátí nebo vyplave na povrch, je těsto vykynuté (cca 2 hodiny). Potom z něho uděláme koláčky, které potřeme žloutkem, naplníme nádivkou a dáme péct asi na 20 min. při 180 °C. Ještě horké je hodně posypeme vanilkovým cukrem.

Poznámka

Ze stejného, jen trochu tužšího těsta, můžeme dělat preclíky.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept