Pečené hromádky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené hromádky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 20608 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
2 šálek | Celozrnné rýžové vločky |
144 g | Cukr krupice |
100 g | Máslo čerstvé |
180 g | Mouka polohrubá |
80 g | Ovesné vločky |
0,5 kávová lžička | Soda jedlá |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 119g |
---|---|
Cholesterol | 52,2mg |
Draslík | 188,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 40,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ovesné vločky, Soda jedlá, Sůl, Tresť vanilková, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celozrnné rýžové vločky, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečené hromádky postup přípravy receptu:
1 | Nejprve předehřejeme troubu na 180°C. Připravíme dva plechy na pečení, které vyložíme pečicím papírem. |
2 | Utřeme máslo s cukrem a přidáme vejce s vanilkou. Do vzniklé směsi vmícháme jedlou sodu, mouku a sůl. |
3 | Nakonec přidáme vločky, směs pečlivě promícháme. |
4 | Na připravené plechy pokládáme lžičkou vzniklé hromádky z těsta. Pečeme 10 minut dozlatova. Hromádky necháme vychladnout a můžeme podávat. |