Recept

Řecká vepřová panenka

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 20622

Ingredience

50 g Cibule
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Oregano sušené
1 ks Paprika sterilovaná
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rajčata
100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
250 ml Smetana 12% (konzumní)
50 g Sýr Eidam cihla 40%
100 g Sýr Feta
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová panenka
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 388 kcal
Kilojoule 1 623kJ
3% Sacharidy 10 g
27% Tuky 21 g
95% Sodík 2 g
68% Bílkoviny 38 g

Řecká vepřová panenka postup přípravy receptu:

1

Omytou panenku rozkrojíme na větší plát, naklepeme, osolíme a opepříme. Na maso položíme omyté, nadrobno nakrájené rajče, oloupanou, nakrájenou cibuli, nakládanou papriku a vše posypeme rozdrobenou fetou. Plát zabalíme do rolády.

2

Loupaná rajčata (2 ks) rozmačkáme, osolíme, opepříme a posypeme oreganem.

3

Do zapékací mísy vymaštěné olejem vložíme připravenou roládu, přelijeme šťávou z rajčat a přilijeme trochu smetany a vína.

4

Pokrm pečeme ve vyhřáté troubě a před dopečením posypeme roládu nastrouhaným sýrem.

Poznámka

Podáváme s opečenými bramborami a vařenou brokolicí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept