Recept

Salát Urnebes s balkánským sýrem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 20632

Ingredience

80 g Ajvar
50 g Kajmak
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř bílý
400 g Sýr balkánský
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 322 kcal
Kilojoule 1 347kJ
2% Sacharidy 6 g
34% Tuky 25 g
62% Sodík 1 g
31% Bílkoviny 18 g

Salát Urnebes s balkánským sýrem postup přípravy receptu:

1

Do větší mísy nastrouháme nebo rozdrobíme balkánský sýr.

2

Česnek nakrájíme nadrobno nebo na tenké plátky a spolu s olejem a paprikou přidáme k sýru.

3

V druhé misce utřeme žloutek s kajmakem, ostrým ajvarem a bílým pepřem.

4

Tuto směs přidáme k sýru a vše dobře promícháme.

5

Pokud je balkánský sýr dostatečně slaný, už nepřisolujeme.

6

Salát by měl mít konzistenci pomazánky.

7

Servírujeme ho tak, že lžící vytvarujeme na talíř kopečky salátu a podáváme k pečivu.

Poznámka

Ajvar je konzervovaná zelenina, kde základní suroviny jsou pálivé a sladké papriky, lilek, rajčata, vinný ocet. Má kašovitou konzistenci. Můžeme si ho připravit sami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept