Grilovaný filet z tuňáka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný filet z tuňáka
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 17 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 20642 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
100 g | Čočka klíčky |
50 g | Máslo bylinkové |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rajčata |
150 g | Ředkev |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
400 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 53,1mg |
Draslík | 623,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,9mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Čočka klíčky, Olej stolní, Rajčata, Ředkev, Sůl, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Olej olivový, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Grilovaný filet z tuňáka postup přípravy receptu:
1 | Nejprve oloupeme ředkev, kterou nakrájíme na nudličky a vložíme do studené vody. Nakrájíme dužinu rajčat a smícháme s klíčky a připravenou okapanou ředkví, osolíme, opepříme, přidáme ocet a olej. |
2 | Filet z tuňáka osolíme, opepříme a grilujeme na roštu potřeném olejem asi 1O minut. Když je maso skoro hotové, položíme na každou filetu kousek bylinkového másla. |
3 | Filet servírujeme na plátku salátu posypaný trochou připraveného salátu z ředkve a klíčků. |