Recept

Knedlíky z kysaného zelí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 20654

Ingredience

300 g Mouka polohrubá
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
0,3 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
150 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 402 kcal
Kilojoule 1 682kJ
16% Sacharidy 57 g
18% Tuky 14 g
14% Sodík 281 mg
24% Bílkoviny 14 g

Knedlíky z kysaného zelí postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme kysané zelí, polohrubou mouku, celé vejce, sůl a pepř.

2

Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a vše dobře promícháme.

3

Na pomoučený vál těsto vyklopíme a dobře uhněteme jeden knedlík, který zabalíme do bílého plátna nebo utěrky, převážeme tenkým provázkem a ponoříme ho do vařící vody. Knedlík vaříme pod pokličkou z jedné strany 10 minut, otočíme a vaříme dalších 10 minut.

4

Uvařený knedlík opatrně vytáhneme z vody, rozbalíme a nakrájíme na plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept