Jednoduchý recept

Benátská omáčka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 20663

Ingredience

15 g Estragon
250 ml Hovězí vývar základní
10 g Jíška instantní
15 g Kerblík
120 g Máslo čerstvé
300 ml Ocet vinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
200 ml Vývar zeleninový
2 ks Šalotka
30 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 369 kcal
Kilojoule 1 542kJ
7% Sacharidy 24 g
37% Tuky 28 g
24% Sodík 480 mg
12% Bílkoviny 7 g

Benátská omáčka postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme vinný ocet, přisypeme pokrájenou šalotku a kerblík, přidáme lžičku másla a opepříme. Vaříme asi 10 minut, až se přibližně polovina tekutiny odpaří. Podlijeme oběma vývary, zahustíme jíškou a povaříme dalších 10 minut. Hotovou omáčku přecedíme přes jemné sítko. Nakonec vmícháme 100 gramů másla, posekané špenátové listy, lžičku jemně pokrájeného estragonu a kerblíku. Podle chuti osolíme a opepříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept