Rybí roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí roláda
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 2067 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
800 g | Filé z aljašské tresky |
1 špetka | Kmín celý |
100 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Petržel - nať |
1 ks | Rohlíky bílé |
100 g | Slanina vepřová |
40,8 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 285,3mg |
Draslík | 148,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kmín celý, Olej stolní, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Mléko polotučné, Petržel - nať, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rybí roláda postup přípravy receptu:
1 | Umeleme rybí filé, smícháme s vejci, strouhankou, vekou namočenou v mléce, česnekem, petrželkou a osolíme. |
2 | Na alobal potřený olejem dáme připravenou směs, poklademe ji slaninou a svineme. |
3 | Poté potřeme olejem a posypeme kmínem, zabalíme a dáme na plech, podlijeme vodou a pečeme. |
4 | Poté rozbalíme a dopečeme. |