Yorkshirská omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Yorkshirská omáčka
Yorkshirská omáčka
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 20685 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
200 ml | Hovězí vývar základní |
20 g | Jíška instantní |
1 špetka | Pepř cayenský |
50 g | Pomerančová kůra |
2 špetka | Skořice mletá |
400 ml | Víno portské |
200 ml | Želé rybízové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 216,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Pepř cayenský, Pomerančová kůra, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Víno portské, Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Yorkshirská omáčka postup přípravy receptu:
1 | Do kastrůlku nalijeme portské víno a přidáme pomerančovou kůru, kterou jsme nakrájeli na malé nudličky. Přivedeme k varu a ihned odstavíme. Pomerančovou kůru vyndáme a necháme okapat. |
2 | Do vína přilijeme vývar, přidáme rybízové želé, ochutíme pepřem a skořicí. Omáčku zahustíme jíškou a necháme pár minut povařit. |
3 | Odstavíme z ohně a přecedíme na jemném sítku. Nakonec vložíme do omáčky nudličky z pomerančové kůry. |
4 | Omáčka je vhodná k pečené drůbeži. |