Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Huspenina z nožiček 5 1
Celkový čas: 270 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 240 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 20699

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 ks Mrkev kořen
8 ks Nové koření celé
1 kávová lžička Ocet vinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
8 ks Pepř černý celý
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sůl
2 ks Telecí nožičky
1 ks Vejce slepičí
2 ks Vepřové nožičky
5 l Voda pitná
68 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 861 kcal
Kilojoule 3 603kJ
12% Sacharidy 43 g
108% Tuky 81 g
37% Sodík 738 mg
160% Bílkoviny 90 g

Huspenina z nožiček postup přípravy receptu:

1

Vepřové a telecí nožičky řádně očistíme, zbavíme chlupů a umyjeme.

2

Připravíme si velký hrnec, vložíme do něj nožičky a zalijeme téměř 5 litry studené vody.

3

Jakmile začne voda vřít, bude se tvořit pěna, kterou budeme odebírat.

4

Pak do vody přidáme sůl, cibuli, česnek, celý pepř, nové koření, bobkový list a mrkev.

5

Vše, kromě mrkve budeme vařit minimálně 4 hodiny, až do doby, kdy se maso bude oddělovat od kosti.

6

Mrkev vyndáme z vývaru mnohem dřív (asi po 3/4 hodině), protože ji ještě použijeme do huspeniny.

7

Mezitím si uvaříme vejce na tvrdo, nakrájíme je na kolečka, uvařenou mrkev si též nakrájíme na kolečka.

8

Když je maso měkké, vyndáme ho na talíř, obereme ho, nakrájíme na menší kousky a vložíme do vyššího pekáče.

9

K masu přiložíme vejce a mrkev a vše zalijeme přeceděným vývarem.

10

Povrch huspeniny posypeme ještě za tepla sladkou paprikou, mletým pepřem a necháme v chladu nebo v lednici ztuhnout.

11

Studenou huspeninu podáváme posypanou tenkými kroužky čerstvé cibule a pokapanou octem podle chuti.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Huspenina z nožiček
Chtěla jsem vyzkoušet tento recept, ale nepodařilo se mi sehnat telecí nožičky, tak jsem použila pouze vepřové. V surovinách bude nejspíše překlep co se týká množství stroužků česneku, dala jsem jen pár a nepoužila jsem papriku, pouze pepř. Dávám palec nahorusmile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept