Jednoduchý recept

Hovězí maso dušené v mrkvi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 207

Ingredience

20 g Cukr krupice
750 g Hovězí maso přední
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1200 g Mrkev kořen
1 g Muškátový květ
1 g Pepř černý mletý
30 g Sůl
150 g Tuk
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 328 kcal
Kilojoule 1 373kJ
4% Sacharidy 15 g
395% Tuky 297 g
62% Sodík 1 g
31% Bílkoviny 17 g

Hovězí maso dušené v mrkvi postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na kousky cca po 25g (3-4ks na porci).

2

Maso vložíme do hrnce, zalijeme vroucí vodou, přidáme poloviční dávku tuku, osolíme, opepříme a pod poklicí dusíme do poloměkka.

3

K poloměkkému masu přidáme očištěnou, na plátky nakrájenou mrkev.

4

Z druhé poloviny tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, okořeníme ji muškátovým květem, za stálého míchání přidáme k masu a za občasného promíchání dusíme doměkka.

5

Nakonec přidáme cukr, přisolíme a vše podusíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept