Hovězí maso dušené v mrkvi

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
21 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na kousky cca po 25g (3-4ks na porci).
  • 2
    Maso vložíme do hrnce, zalijeme vroucí vodou, přidáme poloviční dávku tuku, osolíme, opepříme a pod poklicí dusíme do poloměkka.
  • 3
    K poloměkkému masu přidáme očištěnou, na plátky nakrájenou mrkev.
  • 4
    Z druhé poloviny tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, okořeníme ji muškátovým květem, za stálého míchání přidáme k masu a za občasného promíchání dusíme doměkka.
  • 5
    Nakonec přidáme cukr, přisolíme a vše podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.