Slepičí huspenina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 215 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepičí huspenina
Celkový čas: | 215 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 20701 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
0,3 ks | Celer bulvový |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Mrkev kořen |
4 ks | Nové koření celé |
10 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
1 ks | Slepice |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 ks | Vepřové nožičky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 540,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 40g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Slepice, Sůl, Vepřové nožičky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Slepičí huspenina postup přípravy receptu:
1 | Vepřové nožičky dobře očistíme a umyjeme. |
2 | Slepici bez krku a vnitřností též dobře očistíme, umyjeme a dáme společně s nožičkami do většího hrnce. Zalijeme studenou vodou a dáme vařit. |
3 | Přidáme kořenovou polévkovou zeleninu, cibuli, česnek, celý pepř, bobkový list a sůl. Vaříme minimálně 3 hodiny, až se maso odděluje od kosti. Uvařenou slepici a nožičky opatrně vyndáme z vývaru. |
4 | Maso ze slepice použijeme bez kůže a nakrájíme je na menší kousky. |
5 | Pokud na nožičkách je libové maso, tak je též nakrájíme a smícháme se slepičím masem, které rozdělíme do 6 hlubších misek a zalijeme scezeným čistým vývarem. |
6 | Misky s huspeninou dáme ztuhnout do lednice nebo na chladné místo. |
7 | Podáváme studené. |