Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 215 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 20701

Ingredience

1 ks Bobkový list
0,3 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
1 ks Mrkev kořen
4 ks Nové koření celé
10 ks Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
1 ks Slepice
1 polévková lžíce Sůl
2 ks Vepřové nožičky
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

73% Kalorie 1,438 kcal
Kilojoule 6 015kJ
14% Sacharidy 50 g
165% Tuky 123 g
52% Sodík 1 g
292% Bílkoviny 164 g

Slepičí huspenina postup přípravy receptu:

1

Vepřové nožičky dobře očistíme a umyjeme.

2

Slepici bez krku a vnitřností též dobře očistíme, umyjeme a dáme společně s nožičkami do většího hrnce. Zalijeme studenou vodou a dáme vařit.

3

Přidáme kořenovou polévkovou zeleninu, cibuli, česnek, celý pepř, bobkový list a sůl. Vaříme minimálně 3 hodiny, až se maso odděluje od kosti. Uvařenou slepici a nožičky opatrně vyndáme z vývaru.

4

Maso ze slepice použijeme bez kůže a nakrájíme je na menší kousky.

5

Pokud na nožičkách je libové maso, tak je též nakrájíme a smícháme se slepičím masem, které rozdělíme do 6 hlubších misek a zalijeme scezeným čistým vývarem.

6

Misky s huspeninou dáme ztuhnout do lednice nebo na chladné místo.

7

Podáváme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept