Tatarská omáčka po francouzsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tatarská omáčka po francouzsku
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 20706 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
40 g | Majonéza |
10 ml | Ocet vinný |
400 ml | Olej rostlinný |
20 g | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 911,2mg |
---|---|
Cholesterol | 306,7mg |
Draslík | 115,3mg |
Vláknina | 329,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 11,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majonéza, Ocet vinný, Olej rostlinný, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Tatarská omáčka po francouzsku postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si uvaříme pět vajec natvrdo. Necháme vychladnout, oloupeme a vybereme pouze žloutky. |
2 | Vidličkou rozmělníme žloutky spolu se solí a pepřem na kašičku. Pomalu přiléváme olej s octem a stále kvedláme. Nakonec přisypeme jemně posekanou pažitku a smícháme s majonézou. |
3 | Hotovou omáčku necháme chvíli odležet, aby se všechny chutě propojily. |