Jednoduchý recept

Zelená omáčka po francouzsku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 34 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 20707

Ingredience

30 g Estragon
30 g Kerblík
250 g Majonéza
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
1 špetka Sůl
500 ml Voda pitná
50 g Řeřicha
50 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 478 kcal
Kilojoule 2 002kJ
2% Sacharidy 9 g
66% Tuky 50 g
20% Sodík 395 mg
8% Bílkoviny 4 g

Zelená omáčka po francouzsku postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Nesolíme. Do vroucí vody vložíme špenátové listy, ale jen ty svěží, povadlé vyhodíme, řeřichu, petrželové listy, estragon a kerblík. Povaříme 4 minuty, scedíme a necháme okapat.

2

Uvařené bylinky můžeme složitě drtit a vymačkávat z nich šťávu nebo jednoduše vhodíme do odšťavňovače a šťávu máme za minutu.

3

Vymačkanou šťávu smícháme s majonézou, osolíme a opepříme podle chuti. Vymačkaná šťáva musí být vychladlá, aby se majonéza nesrazila.

4

Omáčku necháme chvíli uležet, aby se všechny chutě dostatečně propojily.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept