Recept

Masové šátečky se smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 0 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 20723

Ingredience

1 ks Cibule
250 g Mouka polohrubá
80 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
400 g Vepřové maso mleté
2 dl Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

167% Kalorie 3,295 kcal
Kilojoule 13 787kJ
57% Sacharidy 205 g
304% Tuky 228 g
55% Sodík 1 g
196% Bílkoviny 110 g

Masové šátečky se smetanou postup přípravy receptu:

1

Na vál dáme polohrubou mouku, uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce, osolíme. Ze začátku těsto promícháme vidličkou a přiléváme asi 2 dl vody.

2

Když máme vše spojené, těsto vypracujeme rukama. Mělo by být středně tuhé. Válečkem rozválíme a rádýlkem nakrájíme čtverce asi 5x5 cm velké.

3

Mleté maso v misce smícháme s drobně nakrájenou cibulí, solí a pepřem. Lžičkou nabíráme maso a poklademe ho do středu čtverečků těsta. Každý čtvereček přeložíme do tvaru šátečku a kraje k sobě dobře přitiskneme.

4

Šátečky vaříme v osolené vodě asi 5-10 minut. Uvařené šátečky vybereme sítkem z vody a naskládáme do zapékací mísy. Polijeme je rozpuštěným máslem a smetanou, posypeme nadrobno nakrájeným česnekem a dáme zapéct do dobře vyhřáté trouby asi na 15 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept