Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 České buchty 5 1
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 20737

Ingredience

0,5 kávová lžička Citronová kůra
112,5 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
20 g Droždí
0,3 l Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
60 g Máslo čerstvé
1 ks Vaječný žloutek slepičí
0,5 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 418 kcal
Kilojoule 1 750kJ
20% Sacharidy 74 g
13% Tuky 10 g
5% Sodík 106 mg
19% Bílkoviny 11 g

České buchty postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme mouku, cukr, utlučenou vanilku, citronovou kůru a vykynuté droždí. Osolíme, přilijeme rozpuštěné máslo, žloutky, vlažné mléko a vypracujeme těsto. Potom ho pomoučíme a necháme vykynout na teplém místě. Až těsto vykyne, vyválíme ho, aby bylo asi 1 cm tlusté. Rozřežeme na čtverečky a plníme je nádivkou (maková, povidlová, tvarohová, ovoce). Čtverečky zabalíme a vytvarujeme z nich buchtičky. Na plech je skládáme jednu vedle druhé, každou ze všech stran potřeme máslem, aby šly pak dobře od sebe. I vršek buchet potřeme máslem a dáme péct do červena. Když vychladnou, vyklopíme je a pocukrujeme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept