Kuřecí čorba s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí čorba s pórkem
Kuřecí čorba s pórkem
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 20755 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
3 ks | Brambory |
1200 g | Kuře |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Pórek |
3 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
2 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 281,0mg |
Draslík | 974,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 424,2mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,8mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kuře, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí čorba s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Kuře očistíme, umyjeme a dáme vařit do osolené vody. |
2 | Bílý konec pórku nakrájíme na kolečka a s brambory nakrájenými na kostky uvaříme zvlášť doměkka. Měkké brambory a pórek scedíme a rozmačkáme. |
3 | Uvařené kuře opatrně vyjmeme a do vývaru zamícháme rozmačkané brambory s pórkem, zamícháme a vaříme. Maso obereme, pokrájíme na menší kousky a vložíme zpět. |
4 | Z mouky a másla si připravíme hladkou světlou jíšku, kterou zavaříme do polévky. Krátce povaříme, odstavíme a nakonec do čorby zamícháme smetanu s rozšlehanými žloutky. |