Polévka s knedlíčky z mletého masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s knedlíčky z mletého masa
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 20771 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
0,3 ks | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
300 g | Hovězí maso mleté |
0,5 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Petržel kořen |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Rýže loupaná |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 46,5mg |
Draslík | 655,5mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Citronová šťáva, Hovězí maso mleté, Kopr čerstvý, Petržel kořen, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Polévka s knedlíčky z mletého masa postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce s osolenou vodou dáme vařit celou, očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli. (1 l voda + 1 lžička sůl.) |
2 | Pomleté maso dáme do misky, osolíme (1 lžička sůl), přidáme drobně nasekanou petrželku s koprem a dobře propláchnutou rýži. |
3 | Důkladně vše promícháme, vytvoříme knedlíčky, které obalíme v hladké mouce. Knedlíčky vkládáme do vývaru a vaříme do té doby, až bude rýže v knedlíčcích měkká. |
4 | Hotovou polévku dochutíme pár kapkami šťávy z citronu. |