Jednoduchý recept

Drůbeží nádivka s panádou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 20774

Ingredience

250 g Chléb pšeničný (bílý)
300 ml Mléko plnotučné
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Slepice
70 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 455 kcal
Kilojoule 1 903kJ
10% Sacharidy 36 g
21% Tuky 16 g
38% Sodík 753 mg
71% Bílkoviny 40 g

Drůbeží nádivka s panádou postup přípravy receptu:

1

Do horkého mléka namočíme bílý chléb, osolíme, necháme chvíli nasáknout a vylijeme na rozpálenou pánev. Vysoušíme za občasného promíchání tak dlouho, až vznikne jemné těsto - panáda. Pánev odstavíme.

2

K mletému předem uvařenému slepičímu masu přidáme bílky, vychladlou panádu, špetku mletého muškátového oříšku, osolíme a opepříme. Nejlépe rukama vypracujeme hladké těsto. Dáme na 1/2 hodiny do lednice.

3

Teprve nyní pomalu do nádivky vpracujeme smetanu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept