Polévka se skopovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 215 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka se skopovým masem
Celkový čas: | 215 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 20776 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 ks | Mrkev kořen |
6 polévková lžíce | Nudle domácí |
5 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
1 ks | Rajčata |
0,5 kg | Skopová kýta |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 703,1mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Pepř černý celý, Petržel kořen, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Nudle domácí, Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka se skopovým masem postup přípravy receptu:
1 | Skopovou kýtu omyjeme, odblaníme a odkrájíme tučné části. Maso dáme vařit do osolené vody. Přidáme kořenovou zeleninu, celou cibuli opečenou ve slupce na plotně, pokrájené rajče a celý pepř. Vaříme do doby, až maso bude měkké, přibližně 2-3 hodiny. Vývar scedíme, maso nakrájíme na kousky a vrátíme do polévky. Krátce zavaříme domácí nudle. |
2 | Polévku servírujeme s drobně nasekanou petrželkou. |