Recept

Hovězí na červeném víně

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 20778

Ingredience

60 g Cibule
20 g Houby sušené
750 g Hovězí roštěnka vys. peč.
24 ml Olej olivový
200 g Prosciutto sušené
400 g Rajčata
6 g Rozmarýn čerstvý
170 ml Víno červené
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 705 kcal
Kilojoule 2 949kJ
4% Sacharidy 16 g
57% Tuky 43 g
1% Sodík 14 mg
104% Bílkoviny 59 g

Hovězí na červeném víně postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso lehce nakrojíme na několika místech a vložíme do řezu plátek česneku. Osolíme, opepříme a posypeme polovinou rozmarýnu.

2

Prosciutto rozložíme na pracovní plochu tak, aby se překrývalo, položíme na něj připravené maso a vše zarolujeme. Balíček zpevníme provázkem, aby se nám nerozvolnil.

3

V zapékací míse rozehřejeme olej a necháme na něm maso osmahnout dozlatova, poté ho vyjmeme a dáme stranou. Na rozpáleném tuku necháme osmažit cibulku, zbytek rozmarýnu a česneku. Přidáme houby, které jsme nejprve přelili horkou vodou (slitou vodu z hub nevyléváme). Celou směs necháme chvíli povařit, poté přilijeme vodu z hub a vaříme až do jejího vyvaření. Přilijeme víno, necháme povařit, potom přidáme pokrájená rajčata. Vaříme cca 8 minut do zhoustnutí omáčky. Omáčku osolíme, opepříme, vložíme do ní maso, které necháme omáčkou obalit.

4

Zapékací nádobu zakryjeme poklicí a dáme péct na 190°C. Doba pečení záleží na požadovaném výsledku. Pečeme-li 15 minut - bude maso krvavé, 20 minut - krvavé až středně propečené.

5

Pečeni po vyjmutí z trouby neodklápíme, ale necháme ještě 15 minut odstát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept