Nádivka z koroptvičky s panádou
35 min.
Ingredience
- 300mililitrůMléko plnotučné
 - 1lžičkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1špetkaMuškátový oříšek
 - 250gramůKoroptev
 - 200gramůMáslo čerstvé
 - 5kusůVaječný žloutek slepičí
 - 250gramůChléb pšeničný (bílý)
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
772 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
57 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Bílý chléb namočíme do osoleném horkého mléka, chvilku necháme nasáknout a vylijeme na rozpálenou pánev. Za občasného míchání necháme odpařovat tak dlouho, až vznikne středně husté těsto - panáda.
 - 2Čtvrt kila předem uvařeného koroptvího mletého masa smícháme se žloutky a vychladlou panádou. Osolíme, opepříme a přidáme špetku mletého muškátového oříšku. Vypracujeme hladké těsto. Teprve nyní zapracujeme do těsta máslo a nádivku dáme do chladu.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.