Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Pasta e ceci 5 1
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 20785
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

12 g Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
1 špetka Chilli koření mleté
70 g Cibule
250 g Cizrna
40 g Mrkev kořen
36 ml Olej olivový
10 ml Olej olivový extra panenský
24 g Protlak rajčatový
6 g Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
20 g Sýr Parmezán
125 g Těstoviny konzumní
2 l Voda pitná
1500 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 711 kcal
Kilojoule 2 975kJ
26% Sacharidy 95 g
36% Tuky 27 g
103% Sodík 2 g
47% Bílkoviny 26 g
Pasta e ceci

Pasta e ceci postup přípravy receptu:

1

Cizrnu necháme máčet přes noc ve studené vodě. Před přípravou vodu slijeme a cizrnu propláchneme pod studenou vodou. Dáme stranou.

2

Na rozpáleném oleji osmažíme pokrájenou zeleninu, česnek, rozmarýn a necháme smažit 8 minut.

3

Vše osolíme, opepříme a přidáme chilli, rajčatový protlak, vývar a propláchnutou cizrnu. Necháme vařit cca 1 hodinu, do změknutí cizrny. Během varu přiléváme vodu, aby se zcela nevyvařila. Po uvaření cizrny doměkka přisypeme těstoviny a vaříme dle návodu.

4

Před podáváním zakápneme olivovým olejem a posypeme strouhaným parmezánem.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept