Jednoduchý recept

Tagliatelle s ragú

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 200 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 20786
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

20 g Celer řapíkatý
60 g Cibule
220 g Hovězí maso mleté
250 ml Hovězí vývar základní
120 g Játra kuřecí
60 g Máslo čerstvé
185 ml Mléko polotučné
40 g Mrkev kořen
1 špetka Muškátový oříšek
3 g Oregano sušené
90 g Pancetta
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
2 kávová lžička Sůl
20 g Sýr Parmezán
400 g Těstoviny Tagliatelle
220 g Vepřové maso mleté
125 ml Víno bílé
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 936 kcal
Kilojoule 3 915kJ
23% Sacharidy 84 g
57% Tuky 42 g
63% Sodík 1 g
85% Bílkoviny 48 g
Tagliatelle s ragú

Tagliatelle s ragú postup přípravy receptu:

1

Na rozpáleném másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli, mrkev, celer a pancettu. K zelenině přidáme mleté maso, posypeme oreganem, muškátovým oříškem, osolíme a opepříme. Necháme maso zatáhnout, poté přidáme nadrobno nakrájená drůbeží játra a vaříme do změny barvy masa.

2

Přilijeme víno a za vysoké teploty ho necháme vyvařit. Poté k masu vlijeme 125 ml mléka a na mírném plameni necháme 10 minut vařit.

3

Do omáčky přidáme pokrájená rajčata a 1/2 vývaru, hrnec přikryjeme mírně poodklopenou poklicí a necháme 3 hodiny vařit. Dle potřeby přiléváme vývar, aby směs nevyschla.

4

Než se uvaří omáčka, uvaříme těstoviny dle návodu. Těsně před podáváním vmícháme do omáčky zbytek mléka, osolíme a opepříme dle potřeby. Těstoviny podáváme přelité omáčkou, posypané strouhaným parmezánem.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept