Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Lasagne al forno 5 1
Celkový čas: 185 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 160 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 20790

Ingredience

20 g Celer řapíkatý
60 g Cibule
48 ml Dolin - Vermouth
500 g Hovězí maso mleté
3850 ml Hovězí vývar základní
90 g Játra kuřecí
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Mozzarella
30 g Mrkev kořen
2 špetka Muškátový oříšek
95 g Máslo čerstvé
2 g Oregano sušené
120 g Pancetta
1 špetka Pepř černý mletý
12 ml Protlak rajčatový
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
60 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
125 g Těstoviny Lasagne
1 ks Vejce slepičí
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 746 kcal
Kilojoule 3 123kJ
8% Sacharidy 29 g
60% Tuky 45 g
118% Sodík 2 g
92% Bílkoviny 52 g

Lasagne al forno postup přípravy receptu:

1

Na rozehřátém másle (35 g) necháme osmahnout nakrájenou zeleninu, pancettu a česnek. Opékáme na mírnějším ohni do změknutí, poté přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátového oříšku a oreganem.

2

Přidáme pokrájená kuřecí játra, zalijeme vermutem a zprudka vaříme do vyvaření tekutiny. Potom přilijeme vývar, rajčatový protlak a necháme 2 hodiny vařit. Směs nesmí vyschnout, doléváme horkou vodu dle potřeby, pouze na konci necháme vyvařit.

3

K uvařenému masu přilijeme 25 ml smetany, odstavíme z plotny a necháme 5 minut odležet. Poté vmícháme vajíčko.

4

Připravíme si bešamelovou omáčku:

5

Máslo (60 g) necháme rozehřát, přidáme 40 g hladké mouky, špetku muškátového oříšku a za pečlivého míchání necháme 1 minutu povařit do zhoustnutí. Na závěr osolíme, opepříme a vmícháme 125 ml smetany. Omáčku odstavíme a necháme zvolna vychládat.

6

Troubu rozehřejeme na 185°C. Zapékací mísu o velikosti cca 25x20 cm vymažeme tukem.

7

Lasagne připravíme dle návodu.

8

Na dno misky dáme vrstvu masa, posypeme vrstvou mozzarelly, překryjeme vrstvou lasagní a ty zalijeme polovinou bešamelu, posypeme polovinou strouhaného parmezánu. Celý postup opakujeme, vrchní část bude zakončena bešamelem, posypaným parmezánem.

9

Necháme péct 40 minut, před podáváním necháme 10 minut odležet.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept