Istrijská minestra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Istrijská minestra
Istrijská minestra
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 20798 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
0,5 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
200 g | Fazolové lusky zelené |
200 g | Kukuřice cukrová |
1 ks | Mrkev kořen |
100 g | Nudle domácí |
0,5 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
2 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sůl |
600 g | Uzené maso vařené |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 716,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 67,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Fazolové lusky zelené, Kukuřice cukrová, Olej rostlinný, Petržel kořen, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Nudle domácí, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Istrijská minestra postup přípravy receptu:
1 | Do vody dáme vařit uzené maso spolu se zelenými fazolovými lusky. |
2 | Vaříme asi 10 minut a ihned přidáme očištěnou a pokrájenou zeleninu, bobkový list a kukuřici. Osolíme, opepříme a vaříme doměkka. |
3 | Mezitím si uvaříme zvlášť těstovinu, uvařenou scedíme. |
4 | Na oleji usmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme k ní oloupaná pokrájená rajčata, ještě krátce orestujeme a spolu s těstovinou přidáme do polévky. |
5 | Před podáváním maso vyjmeme z polévky, pokrájíme na menší kousky a vrátíme zpět. |
6 | Polévku dochutíme několika kapkami octa podle chuti. |