Hovězí dušené v kapustě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí dušené v kapustě
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 208 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
15 g | Česnek |
250 g | Cibule |
750 g | Hovězí maso přední |
1200 g | Kapusta hlávková |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
30 g | Sůl |
100 g | Tuk |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 59,4mg |
Draslík | 838,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 18g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 146,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Kapusta hlávková, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí dušené v kapustě postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. |
2 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na tuku dorůžova. Přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a za stálého míchání opečeme. Zalijeme malým množstvím vlažné vody a pod poklicí dusíme do poloměkka. Během dušení masem občas zamícháme a doléváme teplou vodu. |
3 | Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a převaříme. Potom šťávu přecedíme přes hustý cedník na maso a zvolna dusíme. |
4 | Kapustu zbavíme uvadlých listů, očistíme, vykrojíme košťály. Připravenou kapustu nakrájíme na větší kousky, spaříme ve vařící vodě a přidáme k masu. Vše ještě podusíme. |
5 | Nakonec přidáme prolisovaný česnek, slaninu nakrájenou na kostičky a částečně roztavenou a dochutíme solí. Jen krátce podusíme a podáváme. |