Omeleta s houbami a fenyklem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s houbami a fenyklem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20805 |
Ingredience
40 g | Fenykl čerstvý |
36 g | Máslo čerstvé |
24 ml | Olej olivový |
6 ks | Vejce slepičí |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 757,6mg |
Draslík | 475,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 874,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fenykl čerstvý, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s houbami a fenyklem postup přípravy receptu:
1 | Dvě třetiny másla rozpustíme na pánvi a necháme na něm osmahnout pokrájené houby a fenykl. Smažíme do změknutí fenyklu. Osolíme, opepříme a z pánve odebereme. |
2 | Na pánev přilijeme olej a zbytek másla, necháme rozehřát. Vajíčka rozšleháme vidličkou, přidáme 5 g pokrájených fenyklových listů a osolíme, opepříme. Vajíčka nalijeme na pánev a zprudka smažíme. Odhrnujeme vařečkou od stran směrem ke středu, aby omeleta byla nadýchaná. Je-li omeleta na spodní straně tužší a na vrchní ještě měkká, přisypeme na polovinu omelety houby, omeletu přeložíme a ještě půl minuty opékáme. |
3 | Ihned servírujeme. |