Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Pizza rustica 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 20806

Ingredience

55 g Cukr krupice
6 g Kypřicí prášek do pečiva
220 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Mozzarella
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
12 g Petržel kudrnka
125 g Prosciutto sušené
60 ml Smetana 33% (šlehačka)
500 g Sýr Ricotta
50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 658 kcal
Kilojoule 2 754kJ
12% Sacharidy 43 g
58% Tuky 44 g
13% Sodík 260 mg
44% Bílkoviny 25 g

Pizza rustica postup přípravy receptu:

1

Z mouky, soli, prášku do pečiva a pokrájeného másla si připravíme drolivou směs. Vmícháme cukr, žloutek a smetanu a vypracujeme hladké těsto. Dáme odležet do chladničky.

2

Ricottu smícháme se 3 vejci, strouhanými sýry, pokrájeným prosciuttem a petrželkou a opepříme. Troubu rozehřejeme na 200°C.

3

Těsto rozdělíme na třetiny. Dvě části rozválíme na větší plát a vyložíme jím kulatou pečící formu. Přečnívající okraje těsta ořízneme. Na těsto rozetřeme připravenou náplň a vršek uhladíme.

4

Rozválíme zbylé těsto a přikryjeme jím naplněné těsto ve formě. Okraje těsta dobře stlačíme.

5

Pečeme 20 minut, poté snížíme teplotu na 180°C a pečeme dalších 20 minut.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept