Recept

Pečený mečoun po sicilsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 20807

Ingredience

3 g Ančovičky konzervované
12 g Bazalka
24 ml Citronová šťáva
480 g Filé z mečouna
6 g Kapary
80 ml Olej olivový
60 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata
24 g Strouhanka
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 379 kcal
Kilojoule 1 587kJ
3% Sacharidy 9 g
36% Tuky 27 g
19% Sodík 372 mg
46% Bílkoviny 26 g

Pečený mečoun po sicilsku postup přípravy receptu:

1

Připravíme si marinádu ze 40 ml oleje, citronové šťávy a 6 g bazalky. Osolíme, opepříme a dáme do zapékací mísy. Do marinády naskládáme plátky mečouna a necháme 15 minut marinovat z každé strany. Troubu necháme ohřát na 230°C.

2

Pokrájené olivy, kapary, rajčata, bazalku, ančovičky a zbylý olej smícháme dohromady. Opepříme a osolíme. Směs dobře promícháme.

3

Připravenou směsí potřeme plátky masa a posypeme strouhankou.

4

Pečeme 20 minut.

5

Servírujeme teplé, jako příloha je vhodný chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept