Kuřecí křídla na zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí křídla na zelí
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 20814 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
600 g | Kuřecí křídla |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Směs koření na kuře |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 141,0mg |
Draslík | 597,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Kuřecí křídla, Olej rostlinný, Směs koření na kuře, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí křídla na zelí postup přípravy receptu:
1 | Kysané zelí propláchneme studenou vodou a vložíme do olejem vymazaného pekáče. Přidáme oloupanou, na čtvrtky nakrájenou cibuli a omytá kuřecí křídla. Osolíme je, opepříme, okořeníme a posypeme nadrobno nakrájenou anglickou slaninou. Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě 45-50 minut. Podáváme s vařenými bramborami. |
Na zelí většinou dělávám kuřecí stehna, tak jsem dneska udělala jinak. Zelí doporučuji neproplachovat automaticky, ne každé je kyselé a já neproplachuji vůbec. Mám buď své domácí nebo kupuju v konzervě v Lídlu, které je pro nás bezkonkurenční. Jestli je jen mírně kyselé, přidávám trochu cukru a pokud je třeba, tak zelí ještě na prkýnku překrojím.Cibule se může nakrájet na hrubší kousky a smíchat se zelím, jako i slanina. Ale na povrchu křídel je pak křupavá Udělala jsem jedinou změnu, že jsem nepoužila směs koření na maso, ale pouze posypala kmínem, může se jak celým tak i drceným. Mám ráda u tohoto jídla čistou chuť ingrediencí, tzv. selskou...nebo jak to nazvat. Ale komu chutná nějaká směs, tak proč by ne. Hodnotím velmi kladně. A ještě poznámka, polovinu doby jsem měla pekáček přikrytý alobalem, ke konci jsem odkryla, jelikož by se mi spálila slaninka. Pekáček není třeba ničím vymazávat! Doporučuji vyzkoušet.