Čorba s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čorba s uzeným masem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 20823 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
0,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,5 kg | Vepřová uzená plec |
1 l | Voda pitná |
1 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 180,6mg |
Draslík | 95,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Protlak rajčatový, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Čorba s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Uzené vepřové maso dáme do studené vody, přidáme celou cibuli a vaříme doměkka. Pokud je uzené maso málo slané, přidáme do vody sůl. Uvařené maso vytáhneme z vývaru, do kterého přidáme rajčatový protlak a pokrájený česnek. Necháme přejít varem, přecedíme do druhého hrnce a dáme znovu vařit. |
2 | Do zakysané smetany přidáme mouku, papriku, žloutek a lžíci octa, dobře rozkvedláme, aby nebyly hrudky, a za stálého míchání vlijeme do polévky. |
3 | Maso pokrájíme na plátky. |
4 | Servírujeme tak, že do každého talíře položíme plátek uzeného masa a přelijeme čorbou. |