Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 20823

Ingredience

1 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
0,5 polévková lžíce Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
0,5 kg Vepřová uzená plec
1 l Voda pitná
1 dl Zakysaná smetana
2 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 331 kcal
Kilojoule 1 385kJ
2% Sacharidy 7 g
33% Tuky 25 g
69% Sodík 1 g
40% Bílkoviny 22 g

Čorba s uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Uzené vepřové maso dáme do studené vody, přidáme celou cibuli a vaříme doměkka. Pokud je uzené maso málo slané, přidáme do vody sůl. Uvařené maso vytáhneme z vývaru, do kterého přidáme rajčatový protlak a pokrájený česnek. Necháme přejít varem, přecedíme do druhého hrnce a dáme znovu vařit.

2

Do zakysané smetany přidáme mouku, papriku, žloutek a lžíci octa, dobře rozkvedláme, aby nebyly hrudky, a za stálého míchání vlijeme do polévky.

3

Maso pokrájíme na plátky.

4

Servírujeme tak, že do každého talíře položíme plátek uzeného masa a přelijeme čorbou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept