Čorba s uzeným masem

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
25 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
579 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uzené vepřové maso dáme do studené vody, přidáme celou cibuli a vaříme doměkka. Pokud je uzené maso málo slané, přidáme do vody sůl. Uvařené maso vytáhneme z vývaru, do kterého přidáme rajčatový protlak a pokrájený česnek. Necháme přejít varem, přecedíme do druhého hrnce a dáme znovu vařit.
  • 2
    Do zakysané smetany přidáme mouku, papriku, žloutek a lžíci octa, dobře rozkvedláme, aby nebyly hrudky, a za stálého míchání vlijeme do polévky.
  • 3
    Maso pokrájíme na plátky.
  • 4
    Servírujeme tak, že do každého talíře položíme plátek uzeného masa a přelijeme čorbou.
  • 5
  • 7

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.