Jednoduchý recept

Hovězí ragú

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 20824
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

6 g Bazalka
30 g Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
120 g Cibule
1500 g Hovězí kýta
375 ml Hovězí vývar základní
30 g Máslo čerstvé
80 g Mrkev kořen
36 ml Olej olivový
2 g Oregano sušené
30 g Paprika červená
185 ml Passata (drcená rajčata)
1 špetka Pepř cayenský
2 špetka Pepř černý mletý
6 g Petržel kudrnka
200 g Pórek
12 g Protlak rajčatový
60 g Slanina vepřová
60 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
185 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 730 kcal
Kilojoule 3 053kJ
3% Sacharidy 12 g
63% Tuky 47 g
24% Sodík 480 mg
100% Bílkoviny 56 g
Hovězí ragú

Hovězí ragú postup přípravy receptu:

1

Do masa uděláme hlubší zářezy a naplníme je kousky špeku.

2

Maso opečeme na rozpáleném oleji s máslem do zhnědnutí. Osolíme a opepříme.

3

Cibuli, mrkev, celer a pórek pokrájíme na drobné kousky a společně s česnekem a kayenským pepřem přidáme k masu. Vše necháme 10 minut smažit.

4

Poté přilijeme víno a za vysoké teploty necháme vyvařit. Pak přidáme rajčatový protlak a vývar a vaříme 30 minut.

5

K omáčce přidáme passatu, bazalku, oregano. Dochutíme solí a pepřem. Přiklopíme pokličkou a vaříme cca 60 minut do změknutí masa.

6

Uvařené maso vyjmeme z omáčky, necháme odležet 10 minut a až poté krájíme na jednotlivé porce.

7

Do hotové omáčky vmícháme smetanu a pokrájenou petržel.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept