Jednoduchý recept

Kastelánská obloha

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 20825

Ingredience

4 ks Artyčoky
4 ks Brambory
40 g Chřest bílý
200 g Hovězí maso mleté
50 g Játra husí
50 g Lanýž
50 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
120 g Veka
50 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 676 kcal
Kilojoule 2 827kJ
38% Sacharidy 135 g
11% Tuky 8 g
60% Sodík 1 g
87% Bílkoviny 49 g

Kastelánská obloha postup přípravy receptu:

1

Artyčoky očistíme, rozpůlíme, vydlabeme vnitřek a uvaříme v osolené vodě.

2

Do mísy dáme mleté hovězí maso, plátky žampionů, lanýžů a husí játra pokrájená na kostičky. Promícháme a touto směsí naplníme artyčoky. Vložíme vedle sebe do pekáčku, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme asi 30 minut.

3

Očištěné, omyté brambory a chřest uvaříme ve slané vodě. Brambory nakrájíme na plátky, chřest na proužky.

4

Na talíř pokládáme vždy jeden kousek plněného artyčoku, jeden plátek bílé veky ozdobené chřestem a plátky brambor. Přeléváme vypečenou šťávou z masa, ke kterému je obloha určena.

Poznámka

Obloha je vhodná k jehněčímu masu nebo drůbeži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept