Artyčoková frittata
35 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 175gramůFazole Fava
 - 400gramůArtyčoky sterilované
 - 36mililitrůOlej olivový
 - 45gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 1špetkaMuškátový oříšek
 - 6kusůVejce slepičí
 - 12gramůPetržel kudrnka
 - 500mililitrůVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
22 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Fazole necháme 2 minuty povařit v osolené vodě, poté slijeme a zbavíme je slupek.
 - 2Cibuli pokrájíme na půlkolečka. Srdíčka artyčoků na plátky o 5 mm, tuhé části odstraníme. Cibuli osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme artyčoky a fazole a necháme povařit.
 - 3Vejce rozšleháme s petrželí, strouhaným sýrem, muškátem. Vše osolíme a opepříme a necháme na mírném plameni povařit na pánvi se zeleninou. Vaříme do ztuhnutí 3/4 směsi.
 - 4Dopečeme pod grilem. Podáváme vychladlé, pokrájené na dílky.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.