Jednoduchý recept

Artyčoková frittata

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 20835
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

400 g Artyčoky sterilované
60 g Cibule
175 g Fazole Fava
1 špetka Muškátový oříšek
36 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
12 g Petržel kudrnka
1 špetka Sůl
45 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
6 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 348 kcal
Kilojoule 1 455kJ
6% Sacharidy 22 g
29% Tuky 22 g
13% Sodík 258 mg
37% Bílkoviny 21 g

Artyčoková frittata postup přípravy receptu:

1

Fazole necháme 2 minuty povařit v osolené vodě, poté slijeme a zbavíme je slupek.

2

Cibuli pokrájíme na půlkolečka. Srdíčka artyčoků na plátky o 5 mm, tuhé části odstraníme. Cibuli osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme artyčoky a fazole a necháme povařit.

3

Vejce rozšleháme s petrželí, strouhaným sýrem, muškátem. Vše osolíme a opepříme a necháme na mírném plameni povařit na pánvi se zeleninou. Vaříme do ztuhnutí 3/4 směsi.

4

Dopečeme pod grilem. Podáváme vychladlé, pokrájené na dílky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept