Citronové gelato

100 min.
Itálie

Ingredience

    • 1lžíceCitronová kůra
    • 5kusůVaječný žloutek slepičí
    • 110gramůCukr krupice
    • 24mililitrůCitronová šťáva
    • 500mililitrůMléko polotučné
    • 36mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
131 mg
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko, 55 g cukru a citronovou kůru uvedeme k varu. Zbytek cukru ušleháme se žloutky. Vařící se mléko přilijeme ke žloutkům s cukrem a ihned dobře rozšleháme metlou.
  • 2
    Celou směs dáme opět vařit. Pečlivě mícháme až do konzistence hustého krému, který drží na vařečce. Nesmí procházet varem!
  • 3
    Uvařený krém smícháme s citrónovou šťávou a smetanou a necháme na ledu vychladnout.
  • 4
    Máme-li zmrzlinovací strojek, postupujeme dle pokynů výrobce.
  • 5
    V mrazáku zmrzlinu připravíme tak, že krém každých 30 minut rozšleháme až do získání nadýchané zmrzliny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.