Jednoduchý recept

Jemné hruškové koláčky s anýzem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 2084

Ingredience

2 kávová lžička Anýz mletý
80 g Cukr třtinový
4 ks Hrušky
250 g Linecké (křehké) těsto
60 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 459 kcal
Kilojoule 1 919kJ
24% Sacharidy 88 g
17% Tuky 13 g
0% Sodík 6 mg
2% Bílkoviny 1 g

Jemné hruškové koláčky s anýzem postup přípravy receptu:

1

Křehké těsto rozválíme a např. miskou z něj vykrojíme 4 kolečka o průměru asi 15cm.

2

Troubu předehřejeme na 220C.

3

Mletý anýz smícháme s hnědým cukrem. Polovinou směsi posypeme těsto. Hrušky rozkrojíme, oloupeme a odstraníme stopky a jadřince. Poté nakrájíme na tenké plátky. Hrušky rozložíme na těsto dokruhu tak, aby se zčásti překrývaly. Poklademe nakrájeným máslem a posypeme zbytkem cukrové směsi.

4

Pečeme 15minut.

5

Hotové koláčky servírujeme ještě teplé.

Poznámka

Křehké těsto připravíme viz recept \\"Křehké těsto\\"

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept