Jemné hruškové koláčky s anýzem

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
13 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
5 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Křehké těsto rozválíme a např. miskou z něj vykrojíme 4 kolečka o průměru asi 15cm.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 220C.
  • 3
    Mletý anýz smícháme s hnědým cukrem. Polovinou směsi posypeme těsto. Hrušky rozkrojíme, oloupeme a odstraníme stopky a jadřince. Poté nakrájíme na tenké plátky. Hrušky rozložíme na těsto dokruhu tak, aby se zčásti překrývaly. Poklademe nakrájeným máslem a posypeme zbytkem cukrové směsi.
  • 4
    Pečeme 15minut.
  • 5
    Hotové koláčky servírujeme ještě teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.