Jednoduchý recept

Kávové gelato

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 75 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 20841

Ingredience

110 g Cukr krupice
125 ml Káva Espresso
12 ml Likér Tia Maria
500 ml Mléko polotučné
5 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 198 kcal
Kilojoule 830kJ
7% Sacharidy 24 g
11% Tuky 8 g
1% Sodík 15 mg
12% Bílkoviny 7 g

Kávové gelato postup přípravy receptu:

1

Mléko, kávu a polovinu cukru uvedeme k varu. Žloutky rozšleháme se zbylým cukrem, do krému vlijeme vařící se mléko s kávou a pečlivě rozšleháme. Celou směs dáme opět vařit, hotový krém má hustší konzistenci a drží se na vařečce. Krém nesmí projít varem! Hotový krém nalijeme do mísy a necháme vystydnout na ledu. Poté přilijeme likér.

2

Zmrzlinu vyrobíme ve stroji na zmrzlinu dle návodu, popř. dáme do mrazničky, kde každé 3 minuty dobře rozšleháme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept