Praline semifreddo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Praline semifreddo
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 20845 |
Kategorie: | Semifredo |
Ingredience
150 g | Croccante |
90 g | Cukr moučkový |
24 ml | Likér mandlový - Amaretto |
600 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 191,8mg |
Draslík | 26,2mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér mandlový - Amaretto, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Croccante nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Praline semifreddo postup přípravy receptu:
1 | Croccante nadrtíme pomocí válečku. Smetanu ušleháme do polotuha. |
2 | Žloutky ušleháme s 25 g moučkového cukru do krému. Bílky vyšleháme v tuhý sníh, ke kterému přidáme zbytek moučkového cukru. |
3 | Žloutkový krém vmícháme do smetany a celou směs pak opatrně zamícháme ke sněhu z bílků. Přimícháme i croccante a likér. |
4 | Šest kovových forem o průměru 8 cm vyložíme dvěma dlouhými proužky alobalu, naplníme je připraveným krémem, vršek zakryjeme alobalem a dáme mrazit na 24 hodin. |
5 | Před podáváním necháme 5 minut odstát, poté vyjmeme semifreddo za přečnívající proužky alobalu a ihned podáváme. |