Jednoduchý recept

Praline semifreddo

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 20845

Ingredience

150 g Croccante
90 g Cukr moučkový
24 ml Likér mandlový - Amaretto
600 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 421 kcal
Kilojoule 1 763kJ
6% Sacharidy 20 g
47% Tuky 36 g
1% Sodík 27 mg
8% Bílkoviny 5 g

Praline semifreddo postup přípravy receptu:

1

Croccante nadrtíme pomocí válečku. Smetanu ušleháme do polotuha.

2

Žloutky ušleháme s 25 g moučkového cukru do krému. Bílky vyšleháme v tuhý sníh, ke kterému přidáme zbytek moučkového cukru.

3

Žloutkový krém vmícháme do smetany a celou směs pak opatrně zamícháme ke sněhu z bílků. Přimícháme i croccante a likér.

4

Šest kovových forem o průměru 8 cm vyložíme dvěma dlouhými proužky alobalu, naplníme je připraveným krémem, vršek zakryjeme alobalem a dáme mrazit na 24 hodin.

5

Před podáváním necháme 5 minut odstát, poté vyjmeme semifreddo za přečnívající proužky alobalu a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept