Čokoládové semifreddo
35 min.
Ingredience
- 36gramůCukr moučkový
 - 4kusyVejce slepičí
 - 170gramůCukr krupice
 - 60gramůKakao - prášek
 - 150gramůOřechy lískové
 - 36mililitrůSherry brandy
 - 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
 
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
29 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1185 ml smetany zahřejeme.
 - 2Mezitím smícháme 170 g cukru krupice, kakao, sherry brandy, žloutky a celou vzniklou směs přelijeme horkou smetanou, dobře promícháme.
 - 3Vzniklý krém dáme vařit, za stálého míchání a na mírném plameni necháme ztuhnut do hustšího krému, který se udrží na vařečce. Nesmí projít varem! Poté odstavíme a zakryté fólií necháme chladnout.
 - 4Vaječné bílky ušleháme v tuhý sníh.
 - 5Zbytek smetany ušleháme společně s moučkovým cukrem v tuhou šlehačku.
 - 6Uvařený čokoládový krém vmícháme opatrně do šlehačky, poté přidáme ušlehaný sníh z bílků, velmi jemně vmícháme nasekané oříšky.
 - 7Takto připravený krém nalijeme do formy na biskupský chlebíček o objemu 1500 ml. Formu předtím vyložíme alobalem. Vršek krému zakryjeme taktéž alobalem a dáme mrazit na 24 hodin do mrazničky.
 - 8Před servírováním necháme 5 minut odstát, poté rozkrájíme na plátky.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.