Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 20847

Ingredience

170 g Cukr krupice
36 g Cukr moučkový
60 g Kakao - prášek
150 g Ořechy lískové
36 ml Sherry brandy
500 ml Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 393 kcal
Kilojoule 1 644kJ
8% Sacharidy 29 g
39% Tuky 29 g
2% Sodík 34 mg
13% Bílkoviny 7 g

Čokoládové semifreddo postup přípravy receptu:

1

185 ml smetany zahřejeme.

2

Mezitím smícháme 170 g cukru krupice, kakao, sherry brandy, žloutky a celou vzniklou směs přelijeme horkou smetanou, dobře promícháme.

3

Vzniklý krém dáme vařit, za stálého míchání a na mírném plameni necháme ztuhnut do hustšího krému, který se udrží na vařečce. Nesmí projít varem! Poté odstavíme a zakryté fólií necháme chladnout.

4

Vaječné bílky ušleháme v tuhý sníh.

5

Zbytek smetany ušleháme společně s moučkovým cukrem v tuhou šlehačku.

6

Uvařený čokoládový krém vmícháme opatrně do šlehačky, poté přidáme ušlehaný sníh z bílků, velmi jemně vmícháme nasekané oříšky.

7

Takto připravený krém nalijeme do formy na biskupský chlebíček o objemu 1500 ml. Formu předtím vyložíme alobalem. Vršek krému zakryjeme taktéž alobalem a dáme mrazit na 24 hodin do mrazničky.

8

Před servírováním necháme 5 minut odstát, poté rozkrájíme na plátky.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept