Recept

Koláč s džemem z červeného rybízu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 2085

Ingredience

100 g Cukr moučkový
200 g Džem rybízový
250 g Mouka polohrubá
125 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 286 kcal
Kilojoule 1 198kJ
11% Sacharidy 41 g
16% Tuky 12 g
1% Sodík 10 mg
8% Bílkoviny 4 g

Koláč s džemem z červeného rybízu postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme těsto. Smícháme mouku, cukr, máslo, špetku soli, vejce a smetanu. Promícháme ručně nebo šlehačem a necháme asi hodinu odpočívat.

2

Troubu předehřejeme na 180C.

3

Poté těsto rozválíme, dáme do koláčové formy vyložené pečícím papírem a vidličkou propíchneme. Odkrojené zbytky těsta zpracujeme, rozválíme, potřeme žloutkem a nakrájíme na proužky.

4

Korpus potřeme džemem. Na vrstvu džemu rozložíme proužky těsta tak, abychom vytvořili mřížku.

5

Pečeme asi 25 minut.

Poznámka

Můžeme použít i jakýkoliv jiný džem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept