Koláč s džemem z červeného rybízu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s džemem z červeného rybízu
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 2085 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
100 g | Cukr moučkový |
200 g | Džem rybízový |
125 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 77,1mg |
Draslík | 37,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem rybízový, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s džemem z červeného rybízu postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme těsto. Smícháme mouku, cukr, máslo, špetku soli, vejce a smetanu. Promícháme ručně nebo šlehačem a necháme asi hodinu odpočívat. |
2 | Troubu předehřejeme na 180C. |
3 | Poté těsto rozválíme, dáme do koláčové formy vyložené pečícím papírem a vidličkou propíchneme. Odkrojené zbytky těsta zpracujeme, rozválíme, potřeme žloutkem a nakrájíme na proužky. |
4 | Korpus potřeme džemem. Na vrstvu džemu rozložíme proužky těsta tak, abychom vytvořili mřížku. |
5 | Pečeme asi 25 minut. |
Poznámka
Můžeme použít i jakýkoliv jiný džem.