Jednoduchý recept

Vlámská obloha

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 20862

Ingredience

120 g Anglická slanina
2 ks Brukev řepka
2 ks Karotka
100 g Máslo čerstvé
150 ml Vývar drůbeží
500 g Zelí bílé - sterilizované

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 409 kcal
Kilojoule 1 713kJ
3% Sacharidy 12 g
47% Tuky 35 g
20% Sodík 395 mg
11% Bílkoviny 6 g

Vlámská obloha postup přípravy receptu:

1

Karotku pokrájíme na kolečka, brukev na kostičky. Na pánvi rozpustíme 60 gramů másla, přisypeme karotku s brukví a krátce orestujeme. Podlijeme vývarem a přikryté pět minut podusíme.

2

Na jiné pánvi rozpustíme zbytek másla. Slaninu nakrájíme na proužky a zprudka orestujeme. Přidáme kysané zelí ze sklenice i s nálevem a dusíme spolu se slaninou asi 20 minut.

3

Na talíři tvoříme kopečky zelí se slaninou a okolo pokládáme kousky mrkve s brukví.

4

Obloha je vhodná k vepřové pečeni.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept