Recept

Vepřová pečeně po florentsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 20864

Ingredience

180 g Cibule
120 g Fenykl čerstvý
80 ml Olej olivový
80 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
3 g Rozmarýn čerstvý
48 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
1500 g Vepřová pečeně
185 ml Víno bílé
250 ml Vývar drůbeží
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,073 kcal
Kilojoule 4 487kJ
2% Sacharidy 7 g
121% Tuky 91 g
16% Sodík 318 mg
73% Bílkoviny 41 g

Vepřová pečeně po florentsku postup přípravy receptu:

1

Troubu necháme zahřát na 200 °C.

2

Lístky fenyklu nadrobno nasekáme a smícháme s rozmarýnem, česnekem, solí a pepřem. Připravenou směsí plníme hlubší zářezy, které jsme do masa udělali ostrým nožem.

3

Cibuli rozpůlíme a dáme do pekáče, pokapeme olivovým olejem a na ni dáme připravené maso. Dáme péct na 30 minut, poté snížíme teplotu v troubě na 180 °C a pečeme dalších 30 minut.

4

Maso podlijeme a osolíme, přilijeme 90 ml vína a necháme péct dalších 35 minut. Občas přelijeme výpekem.

5

Bulvy fenyklu nakrájíme na centimetrové plátky a dáme vařit, přisypeme pokrájenou cibuli a extra panenský olej, trochu osolíme. Vaříme zvolna, přikryté poklicí, cca 45 minut. Hotový fenykl musí být měkký a voda takřka vyvařená.

6

Upečené maso vyjmeme z pekáče, do výpeku přilijeme zbytek vína a necháme zprudka vařit do zhoustnutí omáčky. Poté odstavíme z plotny, osolíme a opepříme, vmícháme smetanu.

7

Maso servírujeme na fenyklu, pokrájené na plátky a přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept