Fazolová polévka s cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolová polévka s cibulí
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 20865 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Fazole bílé |
1 kávová lžička | Majoránka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Sůl |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 39g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazole bílé, Majoránka, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Fazolová polévka s cibulí postup přípravy receptu:
1 | Bílé fazole namočíme přes noc do vody. |
2 | Druhý den vodu slijeme a fazole dáme vařit do čisté osolené vody, přidáme celou cibuli, majoránku a bílý pepř. |
3 | Vaříme přibližně hodinu, až do změknutí fazolí. |
4 | Pro zjemnění chutě dáme do polévky lžíci másla. |