Jednoduchý recept

Vipavská čorba

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 20873

Ingredience

1 ks Bobkový list
400 g Brambory
2 ks Cibule
200 g Fazole červené
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
100 g Slanina vepřová
1 polévková lžíce Sůl
500 g Uzené maso vařené
4 l Voda pitná
400 g Zelí kysané
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 768 kcal
Kilojoule 3 212kJ
11% Sacharidy 39 g
78% Tuky 58 g
25% Sodík 506 mg
30% Bílkoviny 17 g

Vipavská čorba postup přípravy receptu:

1

Barevné fazole namočíme přes noc do studené vody. Druhý den fazole slijeme, dáme čistou vodu a uvaříme doměkka. Očištěné a na kostky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě zvlášť.

2

Na pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme kysané zelí, promícháme a pod pokličkou dusíme 20 minut.

3

V hrnci na polévku na oleji usmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku, usmažíme světlou jíšku a k ní přidáme uvařené fazole a brambory, podušené zelí se slaninou, zalijeme 2 l vody, osolíme, přidáme prolisovaný česnek, bobkový list, rajčatový protlak a vaříme přibližně 20 minut.

4

Uvařené uzené maso pokrájíme na porce a vložíme je před dovařením do čorby a ještě chvíli povaříme.

Poznámka

Polévku solíme podle toho, jak máme slané maso.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept