Recept

Slavonská fazolová polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 20875

Ingredience

1 ks Cibule
250 g Fazole bílé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rajčata
100 g Slanina vepřová
0,5 polévková lžíce Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 383 kcal
Kilojoule 1 602kJ
12% Sacharidy 42 g
22% Tuky 17 g
23% Sodík 463 mg
32% Bílkoviny 18 g

Slavonská fazolová polévka postup přípravy receptu:

1

Do 2l hrnce dáme vařit fazole, které jsme namočili den předtím.

2

Přidáme oloupané, drobně nakrájené rajče a vaříme s fazolemi 20 minut.

3

Na pánvičce rozpustíme na kostky pokrájenou slaninu a na ní usmažíme drobně nakrájenou cibuli, kterou přidáme do hrnce s fazolemi. Na té samé pánvičce uděláme z oleje a mouky světlou jíšku a přimícháme ji do polévky.

4

Vše vaříme do doby, než budou fazole měkké, a ke konci dochutíme solí a pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept